Levende Beelden Levende standbeelden, verstilt straattheater.


Home


Nieuws (pers)

Naam beeld of artiest

 

Naam organisatieburo

 

Wij leveren digitale packshots, productfoto's van hoge kwaliteit en een scherpe prijs voor uw webshop of catalogus.

www.010productfotografie.nl

 

Professionele hosting. Geavanceerde servers in geavanceerde datacenters.

www.010webhosting.nl

 

Funart:
kunst, schilderijen, fotografie en webdesign.

www.funart.nl

 

Camping Rotterdam, je moet er geweest zijn. Een vierdaags theater evenement.

www.camping-rotterdam.nlFotografie:
010webfotografie.nl


Powered by FunArt


 

WORLD STATUES festival Arnhem
zaterdag 29 en zondag 30 september 2012

De 8e editie van het World Statues Festival vindt plaats in laatste weekend van september
De achtste editie van het WK Living Statues, wordt gepresenteerd tijdens het World Statues Festival in het laatste weekend van september.
In BelgiŽ, Nederland, RoemeniŽ, Portugal, Honduras en de OekraÔne hebben voorrondes plaatsgevonden, de kampioenen uit deze landen doen ook een gooi naar de wereldtitel.
Op zaterdag 29 september is Statues By Night en op zondag 30 september strijden circa 150 levende beelden: kinderen, amateurs en professionals uit de gehele wereld om het wereldkampioenschap.
Afluitend vindt op zondag 30 september een grote parade plaats waar alle standbeelden zich nog een keer presenteren, deze is dit jaar grootser dan ooit!
Honderduizenden mensen bezoeken ieder jaar het festival en genieten van de levende standbeelden die niet alleen uit Nederland, maar vanuit de gehele wereld naar Arnhem zijn gekomen voor het WK Living Statues.
Het World Statues Festival blijft maar groeien met overal in de stad muziek, straattheater, tentoonstellingen en nog veel meer.
Op zaterdag 29 september vindt van 21.00 tot 24.00 uur Statues By Night plaats. Midden in de stad zijn bijzondere decors en voorstellingen te zien, alles prachtig verlicht.
Op zondag 30 september, van 13.00 tot 17.00 uur vindt het World Statues Festival en het WK Living Statues plaats. Op deze dag strijden niet alleen de professionals voor een eerste plek, maar ook de amateurs en de Kids Statues. Zij zijn de gehele dag te bewonderen in Arnhem.
De winnaars uit de diverse categorieŽn worden beoordeeld door een vakjury, kinderjury en het publiek kan ook zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriet voor de publieksprijs.
Als afsluiting van de dag komen alle beelden nog een keer langs tijdens een indrukwekkende parade, om 17.30 uur. De parade is dit jaar grootser dan ooit!
Gedurende het hele weekend zijn er weer tal van optredens en andere activiteiten in de stad. Kijk voor het gehele programma op www.worldstatues.nl, in augustus is het bekend.


Levende standbeelden op Trafalgar Square

Op het Londense Trafalgar Square is een niet-alledaags kunstproject gestart. Gewone mensen staan er netjes in de rij om een uur lang te transformeren in een levend standbeeld.
De gegadigden zullen elk een uur, in alle weersomstandigheden en de klok rond, op de normaal gezien lege vierde sokkel van het plein plaatsnemen, in de schaduw van admiraal Nelson.


Erasmus wordt verplaatst!
...naar de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam
Hij wordt opgewacht door Don Piedro, een Ridder, de Rattenvanger en SantaClaus. Alles onder toeziend oog van Kwakzalvers, De Gevallen Engel en vele andere merkwaardige verschijningen. Op zaterdagmiddag 4 juli tussen 13:00 en 17:00 uur wordt u verrast door meer dan 35 bizarre karakters. Deze tentoonstelling van Levende Beelden staat op de nieuwe Binnenweg van het Eendrachtsplein tot de 's-Gravendijkwal.


Levende beelden
Levende standbeelden fleuren het straatbeeld in Harderwijk op! De beelden worden
vertegenwoordigd door mensen met een verstandelijke beperking die 's ochtends een workshop
hebben gehad. Interactie tussen publiek en beelden gaat door de bewegingen die de beelden
maken, na een aanraking/geste van het publiek.
Datum: vrijdag 12 juni 2009
Tijd: 13.30 Ė 15.00 uur
Locatie: binnenstad Harderwijk


Levende standbeelden trekken veel aandacht
14-06-2009
OSS Ė Het lijkt echt iets voor een grote stad, maar zaterdag waren in Oss ook ílevende standbeeldení te zien. Professionals en amateurs streden in het centrum in de íLiving Statue Contestí om de prijs voor het beste beeld. Van een standbeeld was overigens niet altijd sprake, want het publiek moest natuurlijk ook worden vermaakt.


Mooi limburgs living statue festival op 21 juni 2009 in Thorn

Open limburgs kampioenschap mooi limburgs living statue festival thorn zondag 21 juni 2009 Wedijveren in stilte Levende standbeelden naast en tegenover elkaar Welk beeld is het mooiste vormgegeven? Wie staat het fraaiste stil? Wie heeft het meest originele idee gehad voor zijn levende standbeeld? Op 21 juni a.s. vindt van 12.00 - 17.00 uur een opmerkelijk kampioenschap plaats. In het centrum van Thorn zullen 30 levende standbeelden het tegen elkaar opnemen op het Mooi limburgs living statue festival.


BK Levende Standbeelden 2008
Tijdens de Tafel en Tooghappening in Oostende deze namiddag was er het open Belgisch Kampioenschap voor Levende Standbeelden 2008. Zoín 22 volwassen en 5 kinderen namen deel.


Arnhem, luchtlander en ijsvrouw


Arnhem lijkt zich te ontwikkelen tot internationale hoofdstad van de levende beelden. Vanouds mogen de beelden niet bewegen, maar daar trok de ijsvrouw zich niets van aan.


Levende standbeelden trotseren de regen

ARNHEM - Zo'n 275 levende standbeelden uit vijftien landen strijden zondagmiddag in Arnhem om het wereldkampioenschap Living Statues. Ondanks het slechte weer gaat de wedstrijd gewoon door, zo verzekert de organisatie. De meeste standbeelden zijn zondagmorgen vroeg al met hun voorbereidingen begonnen.


10e editie WORLD STATUES 2006:
 

GUINNESS BOOK OF RECORDS NOMINATIE
 

'The Largest Living Statue Championship'
gepresenteerd door Arnhem Rijnfestijn
 

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2006 binnenstad Arnhem

In 2005 heeft WORLD STATUES de stad Arnhem in ťťn klap op de (inter)nationale kaart gezet. Vele bezoekers bewonderden prachtige en verrassende levende standbeelden tijdens het Nederlands Kampioenschap Living Statues, het grootste evenement ter wereld op dat gebied. Eind augustus 2006 vieren we het tienjarig jubileum van het kampioenschap, met ruim 200 deelnemers uit Nederland, BelgiŽ, Duitsland, Portugal, Frankrijk, ItaliŽ, Spanje, Engeland, TsjechiŽ, Slowakije, Oostenrijk, Hongarije, Zuid-Amerika (Chili, ArgentiniŽ, Uruguay, BraziliŽ), de Verenigde Staten (San Fransisco, New York), en IsraŽl.
Alle levende beelden die op zondag hun kunsten hebben vertoond worden bij elkaar gebracht in een 'grande finale parade', waar ze begeleid door prachtige muziek het grootste levende standbeeld zullen vormen. Voor het Guinness Book of Records zijn we zeker van een nominatie in de categorie 'Largest Living Statue Championship'.
Wel eens op de Ramblas in Barcelona geweest? Of Piccadilly Circus in Londen, Montmartre in Parijs misschien of de Wiener Strasse? De beste Living Statues van de wereld staan daar dagelijks hun best te doen, maar even niet op zaterdag 26 en zondag 27 augustus. Want dan zijn ze alleen maar in Arnhem te vinden. Het laatste weekend van augustus wordt er een van festiviteiten, zoals die niet eerder in Arnhem hebben plaatsgevonden.
Omgeven door een Kids Square, de WK Living Statues, concerten, straattheater, themapleinen en natuurlijk veel muziek, is World Statues een evenement dat voorlopig niet meer uit de jaaragenda van de stad is te verwijderen. En dus komen naar verwachting opnieuw vele tienduizenden mensen op het evenement af.
De Nationale Evenementenprijzen 2006 heeft World Statues de tweede prijs toegekend in de categorie 'leukste stadsevenement'.We vieren het tienjarig jubileum groots, met het eerste echte Wereld Kampioenschap.

Kinderen

Zaterdag begint het festijn al met meer dan 50 speciale kinderstandbeelden. De Markt in Arnhem wordt dan omgetoverd tot Kids Square, waar volop muziektheater voorstellingen te zien zijn.

De zondag is gereserveerd voor de eerste editie van het officiŽle WK Living Statues, en ook amateurs op dit gebied zijn deze dag al in de stad om hun kunsten te tonen. Een internationale jury zal de beste Living Statue, in elke categorie, belonen met een prachtige prijs.

Themapleinen en -straten

De meeste pleinen en straten in de binnenstad van Arnhem zijn tijdens World Statues omgetoverd tot themapleinen waar de statues een belangrijk aandeel in hebben. Van de Ramblas ga je zo naar San Fransisco, Picadilly Circus, en nog verder!

Het Gelders Orkest

Ondertussen geeft Het Gelders Orkest zondag 27 augustus vanaf 12.00 uur een gratis concert in de Stadhuishal. Onder leiding van dirigent Robert Benzi zingt mezzosopraan Jennifer Borghi werken van Bizet.

Programma in het kort:

Zaterdag 26 augustus:
Van 13.00 - 16.30 uur Kids Statues rondom het Eusebiusplein en op de Markt.
Met optredens van Theater Santen (Leve het Nijlpaard) en Verteltheater Reinalda.
Met de prijsuitreiking en mini Catwalk om 17.00 uur eindigt de dag op het podium op de Markt.

Zondag 27 augustus:

WK Living Statues van 13.00 - 17.00 uur in de gehele binnenstad van Arnhem.
Een muzikale bijdrage zal worden geleverd door o.a. De Flageolettes, Trust, Hutspot, Spaca, Cowboy Billie Boem en vele anderen.
Om 18.00 uur vindt de slotceremonie plaats op het podium voor de Eusebiuskerk, de World Statues Parade en de prijsuitreiking.

Zowel op zaterdag als op zondag zijn historische schepen gratis te bezichtigen aan de Rijnkade en is in de schepen een expositie van Arnhemse kunstenaars te zien.

Alle verdere informatie staat op de website www.worldstatues.nl


Bijzondere tentoonstelling van Levende Beelden.

Hij is in goed gezelschap van Boeddha, Dali, een Spaanse danseres, een Rococo dame en heer, een zwerver, een vogelverschrikker, een groene man, een dame in shocking pink, Napoleon, een engel, een rare ober, soldaatjes en de keurige meneer en mevrouw De Wit.

Op zaterdagmiddag 1 juli 2006 zal de Nieuwe Binnenweg tussen Eendrachtsplein en 's-Gravendijkwal in het teken staan van een tentoonstelling van Levende Beelden, getiteld: 'De Nieuwe Binnenweg ...Leeft!'. Deze tentoonstelling wordt een prachtig evenement, passend bij de alternatieve sfeer die dit deel van de Nieuwe Binnenweg uitstraalt. Sommige beelden zijn klassiek, andere geven een knipoog naar eigentijdse kunst en verder kunnen dus iconen als de King of Rock 'n Roll aangetroffen worden. De hele middag kunnen bezoekers hier, op de 'Ramblas aan de Maas', genieten van de 25 prachtige professionele levende beelden, die vaak onwaarschijnlijk lang stil kunnen staan en dan ...opeens...toch een beetje bewegen... De bronzen waterdrager, de plastic roze dame, de houten kwakzalver die een kies trekt... Komt dat zien! En let op: levende beelden hebben pauzes nodig, dus bezoekers moeten de route misschien wel een paar keer lopen om echt alle beelden gezien te hebben!!

De tentoonstelling van Levende Beelden sluit aan op de wat saaie beelden- en kunstroute die nu over de Westersingel en in het museumpark loopt. Een bezoek aan die beeldenroute kan aanzienlijk levendiger worden als bezoekers terugwandelen over de Mathenesserlaan en de Nieuwe Binnenweg, en daar nog wat van de vele alternatieve kwaliteitswinkeltjes bezoeken en uitblazen op de terrasjes. Ook een bezoek aan de Parade is aan te bevelen.

Crescendo Uno is een speciaal project van de Ondernemersverenging Nieuwe Binnenweg, bedoeld om de vereniging voor Deel I (ofwel het deel dat bij Centrum hoort) nieuw leven in te blazen en te professionaliseren. In dat kader wordt de tentoonstelling dit jaar voor het eerst georganiseerd. De ondernemers van vaak kleine winkels, hebben het grootste deel van het budget zelf opgebracht, omdat zij graag een goede start zien van een evenement dat hopelijk jaarlijks kan terugkeren. Verder bleken Woningbedrijf Rotterdam, Nieuwe Unie, Wijkontwikkelings Maatschappij, Centrumraad en Rotterdam Festivals bereid een bijdrage te leveren. De Stichting Wenk, verantwoordelijk voor jeugdwerk in het Centrum van Rotterdam, verzorgt een speciale sokkel waarop kinderen uit de naschoolse opvang bij toerbeurt een levend beeld zullen zijn.

De opening van 'De Nieuwe Binnenweg ...Leeft!' vindt plaats om op 1 juli a.s. om 12:00 uur bij Cafť Ari, hoek Nieuwe Binnenweg / Mathenesserlaan. De tentoonstelling duurt tot 16:00 uur. Bij slecht weer zijn de beelden in de winkels of etalages te bewonderen.


STILSTAAN, ofwel gewoon een levend standbeeld
Het fotograferen van levende standbeelden is een merkwaardige bezigheid.


 

Prijs van deze ruimte. Logo, banner, of tekstlink Ä 50 per jaar

 

Voor in de zomer strandindestad.nl De leukste stadsstranden in Nederland

 

Wonen in Rotterdam, wonen in Rotterdamse wijken

 

Rotterdam booming wereldstad, Centraal District Rotterdam

 

Objecten of producten te fotograferen? 010objectfotografie.nl

Deze domeinnaam is nu beschikbaar via www.domeinnaamvoorjou.nl
mail: info@domeinnaamvoorjou.nl

 

010webdesign.nl